Joomla! Volunteers Portal

raudmaa@gmail.com / +372 511 9488 / Kontakt

ametPealkirjas mainitud riiklik asutus saatis mulle täna meili et mina olen patustanud ja neile maamaksu maksmata jätnud. Tuludeklaratsiooni vormistamise ajal oli võimalik valida et maamaksu hakataks mulle saatma elektroonselt. Olin sellega päri, panin vastava linnukese ja kinnitasin.
Täna on siis postkastis email et ma olen võlglane. Logisin siis nende lehele sisse ja kontrollisin üle nii andmed kui ka elektroonse maksuteate tellimuse kinnituse. Kõik on paigas ja õige. Kui nad mulle võlateate said saata, siis saavad ka maksuteadet saata. Saatsin neile ka sellekohase teate et soovin maksuteadet.
Nende kodulehel on üks tore seaduse lõige välja toodud:

Kui te ei ole maksustamisaasta 15.aprilliks maamaksuteadet (sh e-maksuteadet) kätte saanud, tuleb teil sellest maamaksuseaduse § 7 lg 4 kohaselt 30 päeva jooksul maa asukohajärgset Maksu- ja Tolliameti piirkondlikku teenindusbürood teavitada.


Öelge nüüd mulle, kes normaalsetest inimestest mõtleb pidevalt maamaksu peale?! Iga aasta 15. aprill üles ärgates on mul kindel teadmine: "ma maksuteadet ei saanudki, nüüd on mul 30 päeva aega teavitada teenindusbürood." Väga totter seadus, mitte inimese vaid ametkonna kaitseks.
Ja lõppeks ka kenasti vastati mu teate peale ja saadeti tulemata jäänud arve Maksin ära ka
Ja kui arvet maksma hakkasin leidsin veel ühe totruse. Nimelt jookseb mul maksuametis mingi kahtlane intress aastast 2006. Ja seda muidu ei teakski kui ise ei vaata. Sellest sai vormistada arve ja maksin tolle jama ka ära. Ei tea, väga keeruline ja ajuvaba värk, ei saa nüüd asja kuidagi konkreetsemalt teha...
Salvesta
Kasutaja küpsiste seaded
Loodame, et saate meie veebilehte segamatult kasutada. Kui te keelate kõik küpsised, võib tekkida lehe kasutatavuses tõrkeid.
Luba kõik
Keela kõik
Loe lisa
Google Analytics
Google Analytics
Kinnita
Keeldu
Joomla
Remember me
Kinnita
Keeldu